I721 - Pantalles Visualització de Dades

A continuació trobareu una sèrie de consells de com organitzar el lloc de treball amb pantalles de visualització de dades (PVDs); en molts casos seran prou. Quan l'autoformació no sigui suficient podeu demanar una sessió formativa presencial (5h) per a analitzar els problemes de salut que es poden derivar d'un treball intensiu amb ordinadors i com evitar-los. Consulteu al servei de PRL.

El treball amb pantalles de visualització de dades (PVDs) és una activitat que en pocs anys han passat a generalitzar-se arreu. Les tasques exclusives de mecanografia gairebé han desaparegut, ara tots teclegem, a la feina i a casa... i junt amb el teclat hem incorporat monitors, ratolins... als que dediquem un munt d'hores. 

Tots, per tant, tenim necessitat d'adequar el nostre entorn en funció de l'ús que en fem de la màquina per tal d'evitar patir lesions a l'esquena, a les extremitats, a la vista... per un excès d'hores dedicades a aquest tipus d'activitats.

Els treballs davant PVDs solen ser tan absorbents que, sovint, s'acumulen hores sense pausa. No obstant això, cal fer pauses freqüents. Cada 5-10 minuts hauríem una petita pausa i mirar a algun punt llunyà per prevenir la presbícia (vista cansada). Igualment, cada una o dues hores hauríem de fer uns minuts de pausa per a fer una mica d'exercici amb grups musculars que solem tenir immòbils. Descarrega't el programa "Exercicis" i t'ajudarà a trencar amb el sedentarisme al teu lloc de treball (només a Windows). 

Un cop instal·lat el programa queda resident a la teva màquina i s'activa proposan-te fer pauses al teu treball i fer exercicis de relaxament. Al teu lloc de treball, a casa teva, allà on siguis... sempre podràs ajustar millorar el teu espai per a treballar de forma saludable. Et proposem tot seguit algunes publicacions d'interès que et poden ser útils per a treballar millor.

http://bit.ly/mou-t

3M és una de les empreses pioneres en equipament ergonòmic per a oficines i disposen d'eines per al diagnòstic i ressolució de problemes. Si tens molèsties relacionades amb el teu treball amb ordinadors, fes-los una visita.

TED

Pel·lícules de NAPO

Si vols aprendre d'una forma més desenfadada i/o has d'impartir aquesta formació a estudiants o treballadors et recomanem que abans et miris aquests vídeos, segur que algun et servirà.