PRL TRANSVERSAL

En aquest espai trobaràs material per a la difussió de la cultura preventiva a l'aula.

Des de material informatiu i estudis de casos per als més grans a jocs i pel·lícules per als més petits. També trobaràs propostes pedagògiques per a dedicar la teva classe sigui quina sigui la matèria. Matemàtiques, història, llengües, ciències... en tots els casos pots parlar de Prevenció.

NAPO 

Napo

Col·lecció de pel·lícules d'animació sobre diferents aspectes de la Prevenció. Aprèn prevenció sense barreres de llengua ni coneixements previs. Coneix-les.

ISTAS Conte d'aventures fantàstiques per a treballar amb els estudiants de primària conceptes fonamentals en promoció de la salut i prevenció dels riscos. De la salud a la salud laboralISTAS-ISLIB:

ISTAS (CCOO) i l'Institut Balear de Salut Laboral han creat una col·lecció de propostes didàctiques per a introduir la Prevenció a través d'activitats en totes i cadascuna de les àrees curriculars de la ESO. Existeix una edició en castellà en col·laboració amb la Generalitat Valenciana.

Escola, salut i feina   -    Escuela, salud y trabajo

CREU ROJA

El joc dels primers auxilis

INSHT:

La seguridad y salud en el trabajo como material de enseñanza transversal

ERGA Primària

ERGA FP index per matèries

GENCAT:

El paquet NO BADIS està format per jocs de taula, vídeos, jocs d'ordinador, un conte, fitxesd'activitats i una guia didàctica per a cadascun dels tres cicles de primària. Els materials son disponibles a internet els uns i en suport paper i VHS, es altres. Podeu demanar la vostra carpeta al Departament d'Educació de la Generalitat de Catalunya o al vostre servei de Prevenció de Riscos Laborals.

El Treball en l'Art és un joc d'ordinador que associa l'aprenentatge de les arts plàstiques amb el coneixement del mon del treball a través de observació i reflexió sobre les condicions de treball en les diferents èpoques de la història.

ALTRES CAMPANYES:

La Rioja OjitoLa Rioja El Medallón de la FortunaCastella i Lleó Escuela de PrevenciónCanarias La seguridad no es un juegoEuskadi Risk@País Valencià El desafío de WorkyRegió de Múrcia Crece en seguridadWSIB (Ontario)

Des-de fa diversos anys la WSIB organitza un concurs de cinema sobre salut laboral per a estudiants de secundària. Alguns curts són realment bons. Coneix-los

Preven-it/Prevenez-les

Teachernet

Wired for Health

INMA infancia y medio ambiente